Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas kekszek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 75 darab

Hozzávalók

kb. 75 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csipet só
1 db tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

75 g barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
kb. 2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasszuk, amíg sima tésztát kapunk.

Töltelék:
Keverjük össze a cukrot a fahéjjal.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 35 x 30 cm-es téglalap alakúra. Kenjük meg a tésztát vízzel, és szórjuk rá a fahéjas-cukros keveréket. A tésztát hosszában vágjuk ketté, hogy 2 kis téglalapot (17,5 x 30 cm) kapjunk, és a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket takarjuk le és legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Formázás:
A rudakból kb. 1/2 cm vastag szeleteket vágunk, és egymástól kissé távolabb a tepsire helyezzük őket. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a csigákat.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Húzzuk a fahéjas kekszeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A fahéjas töltelék barna cukor helyett fehér cukorral is elkészíthető.
Ha a tészta ragadna, csak fedjük le, és tegyük egy időre a hűtőbe.
A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 3 hétig tárolhatóak.
Fahéjas kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!