Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Flamingó szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
kb. 2 evőkanál császárkörte aroma
kb. 80-100 ml tej

Krémhez:

600 ml tej
200 g lágy vaj vagy margarin
200 g porcukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), közepes fokozaton egynemű tésztává összedolgozzuk (a tejet csak apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon). A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percet hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével egyesével a tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával, a tepsit sütő középső részébe toljuk, és lapokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 7-9 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tésztalapokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, végül pedig a szintén szobahőmérsékletű pudingot.

Összeállítás:
Egy tálcára helyezzük az első tésztalapot. Megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második tésztalapot, megkenjük a többi krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a lapok megpuhulnak. A pihentetett süteményt megszórjuk porcukorral, és tetszőleges méretű szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Császárkörte aroma helyett folyékony piros ételfestékkel is színezhetjük a tésztát.
Flamingó szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!