Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fokhagymás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.36-38 darab

Hozzávalók

kb.36-38 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

pogácsaszaggató (4 cm Ø)
sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g margarin (laktózmentes)
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
10 g só
50 ml laktózmentes tej
6 darab nagyobb gerezd fokhagyma

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük, és elkeverjük a tejben. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 24-26 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A pogácsák tetejét berácsozhatjuk, vagy megszórhatjuk reszelt, laktózmentes sajttal, napraforgómaggal is.
Fokhagymás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!