Fűszeres-aranyló sárgabarack dzsem
Hozzávalók
1100 g sárgabarack (előkészítve, lemérve)
150 ml almalé (szűrt, 100%-os)
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
fél csapott kávéskanál fahéj
fél csapott kávéskanál őrölt gyömbér
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és apróra kockázzuk. Kimérünk 1100 gramm sárgabarackot, illetve 150 ml almalevet.
Elkészítés:
A gyümölcs kb. felét pépesítjük, majd egy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a kimért almalevet , a cukrot, a fűszereket és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Kedvencnek jelölöm
Fűszeres-aranyló sárgabarack dzsem
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1100 g sárgabarack (előkészítve, lemérve)
150 ml almalé (szűrt, 100%-os)
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
fél csapott kávéskanál fahéj
fél csapott kávéskanál őrölt gyömbér
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és apróra kockázzuk. Kimérünk 1100 gramm sárgabarackot, illetve 150 ml almalevet.
Elkészítés:
A gyümölcs kb. felét pépesítjük, majd egy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a kimért almalevet , a cukrot, a fűszereket és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?