Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gofrifalatkák vaníliaöntettel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
250 ml tej
50 g lágy vaj vagy margarin
60 g cukor

Kenéshez:

kevés napraforgóolaj

Öntethez:

250 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük, és a többi hozzávalót hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Darabonként kb. 1 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gofrifalatkák mellé tálaljuk.

Tipp:

A tésztába belekeverhetünk 1 teáskanál őrölt fahéjat.
Gofrifalatkák vaníliaöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!