Gyors csokoládés-vaníliás desszert
Hozzávalók
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém csokoládés
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
600 ml hideg tej
Díszítéshez:
tetszőleges ostyarolók
friss gyümölcsök
Elkészítés
Elkészítés:
Krém:
Az Aranka Krémeket a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük. 300 ml hideg tejet keverőtálba öntünk, hozzáadjuk a csokoládés krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A maradék 300 ml tejet egy másik keverőtálba öntjük, és hasonlóan elkészítjük a vaníliaízű krémport is.
Rétegezés:
A kétféle krémet felváltva desszertes poharakba rétegezzük. Egy kanál segítségével összemárványozzuk a krémeket. Díszítésig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet ostyarolókkal és friss gyümölcsökkel díszítjük.
Az Aranka Krémeket a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük. 300 ml hideg tejet keverőtálba öntünk, hozzáadjuk a csokoládés krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A maradék 300 ml tejet egy másik keverőtálba öntjük, és hasonlóan elkészítjük a vaníliaízű krémport is.
Rétegezés:
A kétféle krémet felváltva desszertes poharakba rétegezzük. Egy kanál segítségével összemárványozzuk a krémeket. Díszítésig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet ostyarolókkal és friss gyümölcsökkel díszítjük.
Tippek:
A krémeket habzsákba vagy fagyasztótasakba (amelynek az egyik sarkát levágjuk) is tölthetjük, és így adagoljuk a desszertes poharakba. Ez különösen egyszerű keskeny poharak esetén.
Tejszínesre is elkészíthetjük a krémeket, ehhez ízenként 200 ml tejet és 100 ml habtejszínt használjunk.
Tejszínesre is elkészíthetjük a krémeket, ehhez ízenként 200 ml tejet és 100 ml habtejszínt használjunk.
Kedvencnek jelölöm
Gyors csokoládés-vaníliás desszert
Hozzávalók
kb. 8-10 adag elkészítéséhez
600 ml hideg tej
Díszítéshez:
tetszőleges ostyarolók
friss gyümölcsök
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Krém:
Az Aranka Krémeket a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük. 300 ml hideg tejet keverőtálba öntünk, hozzáadjuk a csokoládés krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A maradék 300 ml tejet egy másik keverőtálba öntjük, és hasonlóan elkészítjük a vaníliaízű krémport is.
Rétegezés:
A kétféle krémet felváltva desszertes poharakba rétegezzük. Egy kanál segítségével összemárványozzuk a krémeket. Díszítésig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet ostyarolókkal és friss gyümölcsökkel díszítjük.
Az Aranka Krémeket a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük. 300 ml hideg tejet keverőtálba öntünk, hozzáadjuk a csokoládés krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A maradék 300 ml tejet egy másik keverőtálba öntjük, és hasonlóan elkészítjük a vaníliaízű krémport is.
Rétegezés:
A kétféle krémet felváltva desszertes poharakba rétegezzük. Egy kanál segítségével összemárványozzuk a krémeket. Díszítésig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet ostyarolókkal és friss gyümölcsökkel díszítjük.
Tippek:
A krémeket habzsákba vagy fagyasztótasakba (amelynek az egyik sarkát levágjuk) is tölthetjük, és így adagoljuk a desszertes poharakba. Ez különösen egyszerű keskeny poharak esetén.
Tejszínesre is elkészíthetjük a krémeket, ehhez ízenként 200 ml tejet és 100 ml habtejszínt használjunk.
Tejszínesre is elkészíthetjük a krémeket, ehhez ízenként 200 ml tejet és 100 ml habtejszínt használjunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?