Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors tojás-túrós sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Túrós krémhez:

750 g félzsíros tehéntúró
200 g cukor
3 darab tojás (M-es)

Pudingkrémhez:

4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g cukor
375 ml tej
100 g vaj vagy margarin
4 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Túrós krém:
Röviden keverjük össze az összes hozzávalót egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Öntsük a túrós krémet a tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.

Pudingkrém:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. Keverjük össze a pudingport 4 evőkanál cukorral, és keverjünk bele 6 evőkanál tejet. Forraljuk fel a maradék tejet, a cukrot és a vajat vagy margarint és főzzük meg a pudingot a csomagolás utasításai szerint. Közvetlenül a főzés után keverjük bele a tojássárgáját. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. A pudingos krémet kenjük a túrós krémre. Helyezzük a formát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.

Sütési idő: kb. 70-75 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a forma szélénél óvatosan vágjuk körbe a süteményt, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy süteményrácson a formában.

Tipp:

Ha a sütemény felülete túl sötét, a sütési idő kb. fele után fedjük le sütőpapírral.
Gyors tojás-túrós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!