Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös birsalma crumble

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Sütéshez:

kb. 8 hőálló forma vagy csésze (150 ml)

Birsalmakompóthoz:

2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
750 ml víz
850 g birsalma (kb. 3 darab)
80 g cukor
350 ml narancslé
75 g aszalt meggy
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő (kb. 15-20 g)

Tésztához:

125 g lágy Rama margarin
80 g cukor
225 g búzaliszt
75 g apróra darabolt étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Birsalmakompót:
A citromsavat és a vizet egy tálban összekeverjük. A birsalmát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. Beletesszük a citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. A cukrot egy főzőedényben közepes tűzön karamellizáljuk, majd 300 ml narancslével leöntjük, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett birsalmadarabokat, a bourbon vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat. Az egészet fedő alatt 18-20 percig főzzük, míg a birsalma puha nem lesz.

Tészta:
A margarint, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot, és a lisztet keverőtálban tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) alacsony fokozaton morzsává keverjük. Végül a csokidarabokat is hozzákeverjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

A formákat egy tepsibe (kb. 35 x 40 cm) állítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A meggyet hozzáadjuk a birsalmához, és további 5 perc alatt puhára főzzük. A maradék narancslevet összekeverjük a keményítővel, belekeverjük a forró birsalmás masszába, és egyszer felforraljuk.
A kompótot egyenletesen elosztjuk a formákba, majd morzsát egyenletesen rászórjuk, a tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra toljuk, majd a crumble-t megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

A crumble-t a formákban rácson hagyjuk egy kicsit hűlni, de legjobb, ha langyosan tálaljuk.

Tippek:

A gyümölcsös birsalma crumble-höz tálalhatunk Dr. Oetker Bourbon vaníliás öntetet vagy vaníliafagylaltot.
Több forma helyett elkészíthetjük a crumble-t egy nagy, lehetőleg magasfalú felfújtformában is.
Gyümölcsös birsalma crumble

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!