
Gyümölcsös-túrós gofrinyársak



Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Krémhez:
Öntethez:
Összeállításhoz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat hagyjuk kihűlni.
Krém:
A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a citromhéjjal, a porcukorral és annyi tejföllel, hogy sűrű krémet kapjunk. A gofrik felén elosztjuk a krémet, a maradék gofrikat ráhelyezzük a krémre, óvatosan összenyomjuk, majd az így kapott töltött gofrikat 4-4 kockára vágjuk.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A gyümölcsöket és a töltött gofrikockákat nyársakra húzzuk, ízlés szerint megszórjuk egy kevés porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:


Gyümölcsös-túrós gofrinyársak
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Krémhez:
Összeállításhoz:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat hagyjuk kihűlni.
Krém:
A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a citromhéjjal, a porcukorral és annyi tejföllel, hogy sűrű krémet kapjunk. A gofrik felén elosztjuk a krémet, a maradék gofrikat ráhelyezzük a krémre, óvatosan összenyomjuk, majd az így kapott töltött gofrikat 4-4 kockára vágjuk.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A gyümölcsöket és a töltött gofrikockákat nyársakra húzzuk, ízlés szerint megszórjuk egy kevés porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?