Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös-túrós gofrinyársak

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi vaj vagy margarin

Tésztához:

150 ml hideg tej
2 darab tojás (M-es)

Krémhez:

200 g félzsíros túró
50 g porcukor
kb. 1-2 evőkanál 20%-os tejföl

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor

Összeállításhoz:

6 darab tetszőleges nyárs
némi gyümölcs (pl. alma, kivi, meggy, nektarin, banán, áfonya szilva stb.)

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, majd a nagyobbakat tetszés szerint daraboljuk. A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész gofrikat hagyjuk kihűlni.

Krém:
A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a citromhéjjal, a porcukorral és annyi tejföllel, hogy sűrű krémet kapjunk. A gofrik felén elosztjuk a krémet, a maradék gofrikat ráhelyezzük a krémre, óvatosan összenyomjuk, majd az így kapott töltött gofrikat 4-4 kockára vágjuk.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

Összeállítás:
A gyümölcsöket és a töltött gofrikockákat nyársakra húzzuk, ízlés szerint megszórjuk egy kevés porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.

Tipp:

A gofrinyársakat Dr. Oetker csokoládéízű Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Gyümölcsös-túrós gofrinyársak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!