Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsrizs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Gyümölcsrizshez:

500 ml tej
kb. 350-400 g tetszőleges vegyes gyümölcs (pl. szilva, piros ribizli, áfonya, sárga- és őszibarack, málna, cseresznye, meggy stb.)
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, szükség szerint szemezzük, magozzuk, kis darabokra vágjuk.

Elkészítés:

Gyümölcsrizs:
A tejet egy főzőedénybe öntjük, és felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tasak tartalmát, és egy kézi habverővel legalább 1 percig alaposan elkeverjük (az edényt ne tegyük vissza a tűzre). A tejberizst lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, közben 1-2 alkalommal átkeverjük. Miután kihűlt, belekeverjük az előkészített gyümölcsöket.
A hideg habtejszínt felverjük, majd a tejszínhabot óvatosan a gyümölcsrizshez forgatjuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálkákba adagolva tálaljuk.

Tipp:

Főzés közben adhatunk a tejberizs alaphoz 1 csapott teáskanál őrölt fahéjat.
Gyümölcsrizs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!