Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsszósz (Rote Grütze)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 adag

Hozzávalók

kb. 5 adag elkészítéséhez

500 g vegyes bogyós gyümölcs, pl.: szeder, málna, fekete áfonya, ribizli (piros/fekete), eper, meggy
250 ml meggylé vagy piros ribizlilé
40 g cukor
½ fahéjrúd

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szedret, a málnát és a fekete áfonyát szemezzük, a ribizlit megmossuk, és a szemeket villa segítségével lehúzzuk a száráról. Az epret és a meggyet megmossuk, megtisztítjuk, és a gyümölcsök méretétől függően elfelezzük vagy negyedeljük.

Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és késsel kikaparjuk a belsejét. A keményítőt 4 evőkanál gyümölcslével kikeverjük. A maradék gyümölcslevet, a cukrot, a fahéjrudat, a vaníliarudat, a kikapart vaníliát edényben felforraljuk. Belekeverjük a kikevert keményítőt, röviden felforraljuk, és az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. Óvatosan belekeverjük a bogyós gyümölcsöket, tálba áttöltjük, és hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt a fahéjrudat és a vaníliarudat eltávolítjuk, és a Rote Grütze-t még egyszer átkeverjük.

Tippek:

A Grütze-t elkészíthetjük fagyasztott gyümölccsel is.
A Rote Grütze-t vaníliaöntettel, tejszínhabbal, fagylalttal vagy pudinggal tálaljuk.
Tetszés szerint adagolhatjuk poharakban is.
Meggy- vagy ribizlilé helyett használhatunk almalevet is.
A Gyümölcsszósz (Rote Grütze) vegyes bogyós gyümölcs, pl.: szeder, málna, fekete áfonya, ribizli (piros/fekete), eper, meggy hozzáadásával készül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!