Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40-45 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40-45 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúróforma, pl. virág (kb. ø 5,5 cm)

Tésztához:

200 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
180 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Tetejére:

3 darab tojásfehérje (M-es)
300 g porcukor
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1 teáskanál ecet

Ezenkívül:

kb. 120-150 g sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe tesszük.

A tojásfehérjét habüstben, vízgőz felett simára keverjük az átszitált porcukorral, hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, majd kézi habverővel kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabot csillagcsővel (kb. ø 8 mm) ellátott habzsákba tesszük, és karika alakban a tésztavirágokra nyomjuk úgy, hogy középen egy kis rész üresen maradjon.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 13-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A baracklekvárt egy kis habzsákból vagy levágott sarkú fagyasztótasakból a habkarikák közepébe nyomjuk.

Tipp:

Ha a lekvár darabos, egy kis lábasban forraljuk fel és keverjük simára.
Habos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
70 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!