Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos meggyes-mákos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Magas falú sütőformához (20x30 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g margarin
1 darab tojássárgája (M-es)
30 g cukor
50 g tejföl

Töltelékhez:

150 ml tej
100 g cukor
200 g darált mák
3 darab tojássárgája (M-es)
150 g fagyasztott meggy (magozott)

Habhoz:

4 darab tojásfehérje (M-es)
pár csepp citromlé
100 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát kikenjük zsiradékkal, majd sütőpapírt helyezünk bele. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a tejfölt, majd konyhai robotgéppel (dagasztókarral) összedolgozzuk. Ha szükséges, 2-3 evőkanál hideg vizet adunk hozzá. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen a sütőforma méretére nyújtjuk. A formába simítjuk, sűrűn megszurkáljuk villával, majd betoljuk a sütő alsó harmadába ésa süteményt elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
A tejet felforraljuk a cukorral és a citromhéjjal. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a mákot. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a tojássárgájákat. Egyenletesen az elősütött tésztára kenjük, és megszórjuk a meggyel. A sütőbe tesszük.

Sütési idő: kb. 15-16 perc

Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a mákos rétegre simítjuk, villával megmintázzuk. A süteményt készre sütjük, (amíg a hab világosbarna lesz).

Sütési idő: kb. 8-10 perc

A kész süteményt kivesszük a sütőből, a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.

Tipp:

Fagyasztott meggy helyett jól lecsepegtetett meggybefőttet vagy friss, magozott meggyet is használhatunk.
Habos meggyes-mákos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!