
Hagymás muffin



Hozzávalók
Muffinformához (6 darabos):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a vajat vagy margarint apró darabokban, és morzsoljunk össze mindent a kezünkkel. Adjuk hozzá a sót és a vizet, és gyorsan keverjük össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Nyomjuk laposra a tésztát, fedjük le, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.
Töltelék:
Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk kb. 6 vékony karikára, a többit vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Pároljuk meg a kockára vágott hagymát kis lángon, kevergetve kb. 10 percig, amíg megpuhul, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ezután keverjük bele a crème vega-t, és ízesítsük sóval és borssal. Végül keverjük hozzá a keményítőt és a tojást.
Zsiradékkal kenjük ki a formát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Osszuk a tésztát 6 részre, és formázzunk belőle golyókat. Lisztezett munkafelületen lapítsunk minden egyes golyót kerek tallérrá (Ø kb. 10 cm), és béleljük ki velük a muffinformák mélyedéseit. A tölteléket egyenletesen osszuk a formákban, és az előkészített hagymakarikákkal díszítsük. Tegyük a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a hagymás muffinokat a formából, és forrón tálaljuk.
Tippek:
12 darab muffinhoz egyszerűen duplázzuk meg a mennyiségeket.


Hagymás muffin
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Muffinformához (6 darabos):
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a vajat vagy margarint apró darabokban, és morzsoljunk össze mindent a kezünkkel. Adjuk hozzá a sót és a vizet, és gyorsan keverjük össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Nyomjuk laposra a tésztát, fedjük le, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.
Töltelék:
Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk kb. 6 vékony karikára, a többit vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Pároljuk meg a kockára vágott hagymát kis lángon, kevergetve kb. 10 percig, amíg megpuhul, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ezután keverjük bele a crème vega-t, és ízesítsük sóval és borssal. Végül keverjük hozzá a keményítőt és a tojást.
Zsiradékkal kenjük ki a formát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Osszuk a tésztát 6 részre, és formázzunk belőle golyókat. Lisztezett munkafelületen lapítsunk minden egyes golyót kerek tallérrá (Ø kb. 10 cm), és béleljük ki velük a muffinformák mélyedéseit. A tölteléket egyenletesen osszuk a formákban, és az előkészített hagymakarikákkal díszítsük. Tegyük a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a hagymás muffinokat a formából, és forrón tálaljuk.
Tippek:
12 darab muffinhoz egyszerűen duplázzuk meg a mennyiségeket.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?