Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hájas pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hájas pogácsa

60 +10 dkg finomliszt
50 dkg darált háj
1 evőkanál ecet 10%
2 dkg élesztő
kevés cukor az élesztőhöz
1/2 dl tej
1 tojás
1 evőkanál tengeri só
1 evőkanál citromlé
3/4 doboz kis tejföl

Tetejére:

szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A háj lefejtése, tisztítás után ledarálása.
Az élesztő langyos tejben kevés cukorral felfuttatása.

Elkészítés

A ledarált hájat a 10 dkg liszttel és 1 evőkanál ecettel jól eldolgoztam.
A 60 dkg liszthez hozzátettem a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, citromlevet, és a tejfölt. Rétestészta lágyságú legyen. Jól kidolgozzuk, pihentetjük 1/2 órát utána kinyújtjuk és rákenjük a lisztes hájat majd alulról felhajtjuk 1/3 részig és ráhajtjuk felülről a tésztát majd jobbról és utána balról felhajtva letakarva pihentetjük 20 percet. Kinyújtjuk és hajtogatást megismételjük még 3x, közben mindig pihentetjük 20 percet. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk, kb. 2 cm vastagságra berácsozzuk és közepes pogácsa szaggatóval, amit én mindig meleg vízbe mártottam és úgy szaggattam ki. A tetejét megkentem tojással és rátettem egy csipet szezámmagot. Előmelegített sütőben kb. 180-200 c fokon 15-20 perc alatt megsütöttem légkeverősön.

Tálalás

Nagy tállal lett belőle.

Tárolás

Szobahőmérsékleten.
Hájas pogácsa Hájas pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!