Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

„Lángos” fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 16 darab

Hozzávalók

16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

125 ml tej
100 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
50 g cukor
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)

Ezenkívül:

olaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet kis edényben megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 16 darabra osztjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és letakarva még egyszer kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-30 perc).

Közben az olajat nagy edényben vagy fritőzben kb. 175-180 °C-ra forrósítjuk. Akkor elég forró, ha a zsírba mártott fakanál nyele körül buborékok jelennek meg. Ha fritőzt használunk, vegyük figyelembe a gyártó utasításait.

Formázás:
A megkelt tésztadarabokat laposra nyomkodjuk, kézzel a közepétől kifelé nagyobb tallérrá (kb. 15 cm Ø) kihúzzuk úgy, hogy a tészta középe nagyon vékony legyen, a szélén pedig egy vastagabb perem maradjon.
Először a tésztalepények egyik oldalát forró olajban aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk és készre sütjük. A fánkokat konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.
A fánkokat még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.

Tippek:

A fánk nagyon finom Dr. Oetker vaníliaízű desszertöntettel.
Ízletes variációhoz a tésztát csak 1 evőkanál cukorral és vanillincukor, illetve reszelt citromhéj nélkül készítjük el és a megsült fánkokat tejföllel kenjük meg és sajttal megszórjuk.
A „Lángos” fánk receptje 16 db sütemény elkészítésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
83 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
54 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!