Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi szilvás rum

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 adag

Hozzávalók

kb. 20 adag elkészítéséhez

kb. 3 literes befőttesüveg:

csavaros tető

Szilvás rumhoz:

700 ml rum (legalább 54% -os)
300 g barna cukor
1 kg szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Mossuk meg, magozzuk ki és negyedeljük fel a szilvát. Az üveget alaposan mossuk ki és öblítsük ki forró vízzel, majd jól csepegtessük le.

Elkészítés:

Tegyük a rumot, a cukrot és a vaníliás cukrot az üvegbe és jól keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon. Adjuk a negyedelt szilvát is az edénybe. A gyümölcsök tetejét kenjük be rummal, majd szükség esetén egy megfelelő tányérral fedjük le. Zárjuk le szorosan az üveget, és hagyjuk legalább 4 hétig hűvös, sötét helyen állni. Időnként óvatosan keverjük meg egy fém- vagy műanyag kanállal.

Tippek:

A szilvának érettnek kell lennie, de keménynek és nem nyomottnak, zúzottnak.
A szilvás rum különösen finom a Dr. Oetker langyos vaníliapudinghoz.
A rumnak mindenképpen 54 %-os alkoholtartalmúnak kell lennie.
Házi szilvás rum

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
78 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!