Holland meggytorta
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Meggyes töltelékhez:
Krémhez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A meggyet szűrőben jól lecsepegtetjük, a folyadékot felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk. A pudingport keverjük össze a cukorral, és keverjük el kb. 3 evőkanálnyi folyadékkal. A maradék folyadékot forraljuk fel a meggylével. Keverjük bele a pudingport, és forraljuk fel rövid ideig. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett meggyet és főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A tésztákat tekerjük ki, majd a két tésztadarabot a tortakarika segítségével vágjuk ki úgy, hogy 2 kerek (Ø 28 cm) tányért kapjunk. Helyezzük a tepsire a tésztalapot, szúrkáljuk meg többször villával és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a leveles tésztaalapot a sütőpapírról, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy süssük meg a második lapot is.
Összeállítás:
Helyezzünk egy tortakarikát az egyik alap köré. A tetejére kenjük rá a meggy tölteléket, kb. 1-2 cm-es peremet hagyva.
Krém töltelék:
A habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Töltsünk kb. 3 evőkanálnyi krémtölteléket 8 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba, és tegyük félre. A meggyes tölteléken egyenletesen osszuk el a maradék krémet, és simítsuk el a felületét. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
Máz:
Forraljuk fel a ribizlizselét, és hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Kenjük meg a második lapot a forró zselével és hagyjuk megdermedni.
A porcukrot keverjük össze forró vízzel, hogy mázat kapjunk, majd egy vékony réteget kenjünk rá ecsettel a zselére és hagyjuk megdermedni.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. A mázas alapot éles késsel vágjuk kb. 12 tortaszeletre, és helyezzük a krémtöltelék tetejére. Díszítsük a tortát a habzsákból kinyomott krémmel, és az Amarena meggy-el.
Tipp:
Holland meggytorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Meggyes töltelékhez:
Krémhez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A meggyet szűrőben jól lecsepegtetjük, a folyadékot felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk. A pudingport keverjük össze a cukorral, és keverjük el kb. 3 evőkanálnyi folyadékkal. A maradék folyadékot forraljuk fel a meggylével. Keverjük bele a pudingport, és forraljuk fel rövid ideig. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett meggyet és főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A tésztákat tekerjük ki, majd a két tésztadarabot a tortakarika segítségével vágjuk ki úgy, hogy 2 kerek (Ø 28 cm) tányért kapjunk. Helyezzük a tepsire a tésztalapot, szúrkáljuk meg többször villával és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a leveles tésztaalapot a sütőpapírról, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy süssük meg a második lapot is.
Összeállítás:
Helyezzünk egy tortakarikát az egyik alap köré. A tetejére kenjük rá a meggy tölteléket, kb. 1-2 cm-es peremet hagyva.
Krém töltelék:
A habtejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Töltsünk kb. 3 evőkanálnyi krémtölteléket 8 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba, és tegyük félre. A meggyes tölteléken egyenletesen osszuk el a maradék krémet, és simítsuk el a felületét. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
Máz:
Forraljuk fel a ribizlizselét, és hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Kenjük meg a második lapot a forró zselével és hagyjuk megdermedni.
A porcukrot keverjük össze forró vízzel, hogy mázat kapjunk, majd egy vékony réteget kenjünk rá ecsettel a zselére és hagyjuk megdermedni.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. A mázas alapot éles késsel vágjuk kb. 12 tortaszeletre, és helyezzük a krémtöltelék tetejére. Díszítsük a tortát a habzsákból kinyomott krémmel, és az Amarena meggy-el.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?