Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti muffinok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőforma (12 darabos):

12 darab muffin papír

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g porcukor
150 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
80 ml tej

Töltelékhez:

12 darab csokoládétojás (pl., Kinder Schoko- Bons®)

Díszítéshez:

70 g vaj vagy margarin
12 darab csokoládétojás (pl., Kinder Schoko- Bons®) félbe vágva
néhány cukorszem
12 darab cukordrazsé pl., Smarties®
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a muffin formát a muffin papírokkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral, majd szitáljuk egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Kanalazzuk a keveréket 2 evőkanállal a muffin formákba.

Nyomjunk mindegyik közepébe egy csokitojást. Tegyük a formát a sütő közepében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A csokoládét a vajjal vagy margarinnal együtt vízgőz fölött kevergetés közben olvasszuk fel (kb. 35 fok). Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, hogy sűrű állagúvá váljon, időnként keverjük meg, és késsel kenjük a kihűlt muffinokra. a csokitojás feleket helyezzük a muffinokra fülekként. Díszítsük cukor szemekkel és cukordrazséval. Dekortollal rajzoljunk kis orrcimpákat és bajuszokat.

Tippek:

A muffinok díszítés nélkül lefagyaszthatók.
A Schoko Bons®-t a legkönnyebb meleg vízben felmelegített és megszárított késsel vágni.
Húsvéti muffinok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!