Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti nyuszik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Élesztős tészta a húsvéti nyuszikhoz:

250 ml tej
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
500 g búzaliszt
75 g cukor
1 teáskanál só
½ teáskanál őrölt kardamom
1 darab tojás (M-es)

Kenéshez, díszítéshez:

1 darab tojás (M-es)
6 darab mazsola szem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet és az olajat egy kis edényben.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-olaj keveréket, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg a tészta láthatóan megnő (kb. 45-50 perc). A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át, majd osszuk 3 egyenlő részre. Formázzunk mindegyik tésztadarabból egy-egy húsvéti nyuszit: Ehhez minden tésztaadagot megfelezünk, az egyik felét kb. 11 cm hosszú oválisra formázzuk, és a sütőlemezre helyezzük. A második feléből vegyünk 3 kis, alig cseresznyemag méretű darabot az orrhoz. A maradék tésztát osszuk 4 darabra. Az egyik darabot formázzuk kör alakúra, nyomjuk laposra, és helyezzük az ovális test formához, fejként. A 3 kis tésztadarabot formázzuk golyóvá, nyomjuk laposra, tegyük a fejre orrként, és nyomjuk le. A maradék darabokat vágjuk félbe. Formázzunk 4 felét golyóvá, és helyezzük az oválisra mancsként.

A maradék feléből formázzunk kb. 25 cm hosszú tekercseket. Vágjuk félbe a tekercseket, csavarjuk össze a tésztákat, és helyezzük őket a fejre, mint a füleket. Nyomjunk 2 mazsolát mélyen a fejekbe szemként.

Hagyjuk a nyuszitésztát meleg helyen ismét kelni, kb. 15-20 percig. Verjük fel a tojást, kenjük meg vele a húsvéti nyuszikat.

Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a nyuszikat.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!

A tepsit tegyük egy süteményrácsra és a nyuszikat hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A húsvéti nyuszik lefagyaszthatók. A legjobb, ha egy éjszakán át szobahőmérsékleten, a csomagolásban felolvasztjuk, és rövid ideig sütőhőmérsékleten sütjük.
Húsvéti nyuszik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!