Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jelzőlámpa sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 27-30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 27-30 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
120 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

40 g vaj vagy margarin
piros, sárga és zöld drazsék
papír szívószálak vagy fa pálcikák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsi alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy rácsra tesszük.

Díszítés:
A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal vagy margarinnal együtt, majd a kihűlt tésztalap tetején elsimítjuk, és hagyjuk megdermedni. Amikor már majdnem megdermedt, kirakjuk jelzőlámpa alakzatban a színes drazsékkal, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ezután forró vízbe mártott éles késsel a drazsék mentén felszeleteljük, és a szeletekbe 1-1 papír szívószálat vagy fa pálcikát szúrunk.

Tipp:

Amikor már majdnem megdermedt a csokoládémáz a sütemény tetején, késsel „berajzolhatjuk” a leendő szeleteket, így könnyedén elhelyezhetők lesznek a szeletek közepén a színes drazsék.
Jelzőlámpa sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!