Karácsonyi marcipános tiramisu torta
Hozzávalók
Tésztához:
6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
Krémhez:
3 tojás
3 dl tejszín
15 dkg Mascarpone
10 dkg cukor
fél dl rum
3 ek Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 ek instant kávé
1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
Díszítéshez:
30 dkg Dr. Oetker Marcipán
ételfesték (ízlés szerint, bármilyen szín)
Elkészítés
Előkészítés
Sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát sütünk, amit kihűlés után 2 vagy 3 darabba vágunk.
A krémhez a tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót, kávéport, rumot. Közben a tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzákeverjük a Mascarponét és kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a langyos kávékrémet.
A tortalapokat, és oldalát bekenjük, illetve bevonjuk a krémmel, és marcipánnal díszítjük.
Én a marcipánból egy kis darabot félreteszek, a többit akkorára nyújtom, hogy a torta oldalát és tetejét teljesen befedje.
A félretett marcipánt a kellő színűre színezem, kinyújtom, és kiszaggatom. Kevés vízzel odaragasztom a tortára. A közepén a csillag speciális szórócukorból van, de bármivel lehet helyettesíteni.
A krémhez a tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót, kávéport, rumot. Közben a tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzákeverjük a Mascarponét és kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a langyos kávékrémet.
A tortalapokat, és oldalát bekenjük, illetve bevonjuk a krémmel, és marcipánnal díszítjük.
Én a marcipánból egy kis darabot félreteszek, a többit akkorára nyújtom, hogy a torta oldalát és tetejét teljesen befedje.
A félretett marcipánt a kellő színűre színezem, kinyújtom, és kiszaggatom. Kevés vízzel odaragasztom a tortára. A közepén a csillag speciális szórócukorból van, de bármivel lehet helyettesíteni.
Tálalás
Kb. 16 szelet lesz
Tárolás
Hűvös helyen.
Alternatív elkészítés
Kicsit aprólékos a díszítés miatt, de bármilyen más alkalomra is megfelel, és csak a fantázia szabhat határt a dísznek :)
Kedvencnek jelölöm
Karácsonyi marcipános tiramisu torta
Hozzávalók
Tésztához:
6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
Krémhez:
3 tojás
3 dl tejszín
15 dkg Mascarpone
10 dkg cukor
fél dl rum
3 ek instant kávé
1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát sütünk, amit kihűlés után 2 vagy 3 darabba vágunk.
A krémhez a tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót, kávéport, rumot. Közben a tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzákeverjük a Mascarponét és kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a langyos kávékrémet.
A tortalapokat, és oldalát bekenjük, illetve bevonjuk a krémmel, és marcipánnal díszítjük.
Én a marcipánból egy kis darabot félreteszek, a többit akkorára nyújtom, hogy a torta oldalát és tetejét teljesen befedje.
A félretett marcipánt a kellő színűre színezem, kinyújtom, és kiszaggatom. Kevés vízzel odaragasztom a tortára. A közepén a csillag speciális szórócukorból van, de bármivel lehet helyettesíteni.
A krémhez a tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót, kávéport, rumot. Közben a tejszínt a habfixálóval felverjük, hozzákeverjük a Mascarponét és kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a langyos kávékrémet.
A tortalapokat, és oldalát bekenjük, illetve bevonjuk a krémmel, és marcipánnal díszítjük.
Én a marcipánból egy kis darabot félreteszek, a többit akkorára nyújtom, hogy a torta oldalát és tetejét teljesen befedje.
A félretett marcipánt a kellő színűre színezem, kinyújtom, és kiszaggatom. Kevés vízzel odaragasztom a tortára. A közepén a csillag speciális szórócukorból van, de bármivel lehet helyettesíteni.
Tálalás
Kb. 16 szelet lesz
Tárolás
Hűvös helyen.
Alternatív elkészítés
Kicsit aprólékos a díszítés miatt, de bármilyen más alkalomra is megfelel, és csak a fantázia szabhat határt a dísznek :)


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?