Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fondantos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

A tésztához:

250 g búzaliszt
½ csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
50 g darált mogyoró
150 g Rama Vajas íz
50 g cukor
1 csipet só
1 db tojás (M-es méretű)

A dísztéshez:

Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Fondantos sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Linzer tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 1⁄2 cm vékonyra kinyújtjuk és tetszőleges motívumokat (Ø kb. 4 cm) szúrunk ki belőle. A motívumokat a tepsibe helyezzük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 12 - 15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A fehér fondantot egy felvágott hűtőtasak oldalai között kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk, majd a tasak mindkét oldalát leválasztjuk róla. Ugyanolyan formájú motívumokat szúrunk ki, mint az aprósüteményeké és ezeket a díszítő cukormázzal a sütikre ragasztjuk, majd a dekor tollakkal tetszőleges motívumokat rajzolunk rá, és hagyjuk megszáradni.

Tippek:

Ha a tészta ragad, tegyük frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre.
Jól záró dobozban a Fondantos sütemény kb. három hétig tárolható.
Fondantos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!