Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés praliné

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 70 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 70 darab elkészítéséhez

Négyszögletes csatos tortaformához (28x18 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

Ropogós alaphoz:

200 g mézes ízű keksz
100 g fehércsokoládé
100 g vaj

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Ropogós alap:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, majd a vajjal edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk vagy nyújtódeszkán, egy sodrófa segítségével finomra törjük. Az olvasztott masszát a keksszel jól elkeverjük, kanál segítségével a tortaformába simítjuk, és jól elegyengetjük. A tortalapot hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni.

Tetejére:
A prémium tortabevonót durvára aprítjuk, a vajjal és a Bourbon vaníliás cukorral edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A masszát jól elkeverjük, és az alapra kenjük. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.

Díszítés:
A süteményt kb. 30 perccel tálalás előtt kivesszük a hűtőszekrényből. Az édességet kivesszük a formából, kakaóval megszórjuk, majd meleg vízbe mártott éles késsel kis négyszögekre, pl. rombuszokra (kb. 2x2 cm) vágjuk.

Tippek:

Négyszögletes csatos tortaforma hiányában, elkészíthetjük (megfelelő méretű) szögletes felfújtformában is.

Jól záró dobozban 3 hétig tárolható a hűtőszekrényben.
Csokoládés praliné

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!