Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kecskesajtos pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Pite formához (Ø 28-30 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 db tojás (M-es)
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

60 g kimagozott fekete olajbogyó
3 szál rozmaring
300 g friss kecskesajt
2 darab tojás (M-es)
100 g reszelt sajt, pl. Gouda vagy Emmentáli sajt
frissen őrölt fehér bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a pite formát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formázzuk golyóvá. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerek lappá (Ø 30-32 cm), és béleljük ki vele a pite formát. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük elő a tésztát.

Sütési idő: kb. 20 perc

Töltelék:
Vágjuk félbe a 6 olajbogyót, és tegyük félre. A maradék olajbogyót vágjuk vékony karikákra. Öblítsük le a rozmaringot, és tegyünk félre egy nagy ágat. Tépkedjük le a maradék leveleket a szárakról, és vágjuk nagyon apróra. A kecskesajtot, a crème vega-t és a tojásokat keverjük össze, lehetőleg konyhai robotgéppel (habverő), és ízesítsük sóval és borssal. Keverjük bele a rozmaringot, az olajbogyót és a sajtot. Öntsük a feltétet az elősütött alapra. Díszítsük a pitét a félbevágott olajbogyókkal és rozmaringágakkal, majd folytassuk a sütést.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pitét tálaljuk melegen.

Tippek:

A kecskesajt helyett használhatunk ugyanannyi mennyiségű krémsajtot.
A pitét kapcsos formában (Ø 26 cm) is megsüthetjük. Ekkor a tészta kb. 1/3-ból formázzunk kb. 3 cm-es peremet.
Kecskesajtos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!