Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos kekszalagút

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.16-18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.16-18 szelet elkészítéséhez

Őzgerincformához (kb. 32x12 cm):

frissentartó fólia

Tésztához:

400 g omlós kakaós keksz
250 g vaj
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Töltelékhez:

250 g lágy vaj
200 g kókuszreszelék
150 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az őzgerincformát frissentartó fóliával béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A kekszet finomra őröljük, közben a vajat a kakaóporral és a rummal egy lábasban megolvasztjuk, majd alaposan összekeverjük a keksszel. A kekszes keverék kb. 2/3-át az előkészített őzgerincforma aljába és oldalára nyomkodjuk egyenletesen, és hűtőbe tesszük 20 percre.

Töltelék:
A lágy vajat a kókuszreszelékkel és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. A krémet elsimítjuk a kakaós rétegen, és visszatesszük újabb 20 percre a hűtőbe.

Ezután elosztjuk a tetején a maradék 1/3 mennyiségű kekszes keveréket, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a frissentartó fólia segítségével kifordítjuk a formából, és felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

Az őzgerincformát öblítsük ki vízzel, és így tegyük bele a méretre vágott frissentartó fóliát.
Kókuszos kekszalagút

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!