Körtés szilvakompót fahéjjal
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A gyümölcsöket, a gyümölcsleveket, a fahéjrudakat és a vanillincukrot nagy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább 3 percig rotyogva főzzük. Elvégezzük a zselépróbát: Tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró zselét. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Üvegbetöltés:
A fahéjrudakat eltávolítjuk. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A kompótot tálaljuk túrós étellel rétegezve.
Körtés szilvakompót fahéjjal
Hozzávalók
kb. 3 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A gyümölcsöket, a gyümölcsleveket, a fahéjrudakat és a vanillincukrot nagy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább 3 percig rotyogva főzzük. Elvégezzük a zselépróbát: Tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró zselét. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Üvegbetöltés:
A fahéjrudakat eltávolítjuk. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A kompótot tálaljuk túrós étellel rétegezve.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?