Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kovászos pita

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 darab

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tepsi (30 x 40 cm)

sütőpapír

Tésztához:

180 g búzaliszt
1 csapott teáskanál só
150 ml kézmeleg víz
1 evőkanál napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a sóval, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, egy tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 45 percig kelni hagyjuk.

A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk és kör alakúra (kb. 15 cm átmérőjű) nyújtjuk. A pitákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített sütőbe középső részében készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kovászos pita

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!