Laktózmentes túrós csusza
Hozzávalók
Túrós csuszához:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A csusza tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a a csomagolás utasításai szerint. Közben a szalonnát csíkokra vágjuk, és egy hideg serpenyőbe szórjuk. A serpenyővel együtt felmelegítjük, és lassú tűzőn hagyjuk zsírjára sülni. Ezután a szalonnacsíkokat egy szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A szalonnazsírból egy kevéssel kikenünk egy nagy méretű (kb. 3 l űrtartalom) sütőtálat, a többi zsírt hozzákeverjük a kifőtt, leszűrt tésztához. A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val, finoman sózzuk (a szalonna is sós), borsozzuk. A tésztához forgatjuk a szalonnacsíkokkal együtt, majd belesimítjuk az előkészített sütőtálba. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrós csuszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész túrós csuszát sütőtállal együtt rácsra téve hűlni hagyjuk, majd Creme VEGA-val meglocsolva és aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Tipp:
Laktózmentes túrós csusza
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Túrós csuszához:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A csusza tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a a csomagolás utasításai szerint. Közben a szalonnát csíkokra vágjuk, és egy hideg serpenyőbe szórjuk. A serpenyővel együtt felmelegítjük, és lassú tűzőn hagyjuk zsírjára sülni. Ezután a szalonnacsíkokat egy szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A szalonnazsírból egy kevéssel kikenünk egy nagy méretű (kb. 3 l űrtartalom) sütőtálat, a többi zsírt hozzákeverjük a kifőtt, leszűrt tésztához. A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val, finoman sózzuk (a szalonna is sós), borsozzuk. A tésztához forgatjuk a szalonnacsíkokkal együtt, majd belesimítjuk az előkészített sütőtálba. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrós csuszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész túrós csuszát sütőtállal együtt rácsra téve hűlni hagyjuk, majd Creme VEGA-val meglocsolva és aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?