Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lúdláb torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-14 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. Ø 24-26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
120 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

600 g étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
600 ml 30%-os habtejszín
120 g vaj
kb. 180-200 g meggybefőtt (lecsepegtetve)

Tetejére:

Díszítéshez:

kb. 18-20 szem meggybefőtt (lecsepegtetve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Krém:
A ganache-hoz a habtejszínt felforrósítjuk, közben a csokoládét összetördeljük, és egy hőálló tálba tesszük a lágy vajjal együtt. A felforrósított habtejszínt ráöntjük, és kézi habverővel addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. A tetejét lefedjük frissentartó fóliával, és legalább 2-3 órát (vagy akár egy éjszakát) hűlni hagyjuk.

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tortaformába simítjuk, a formát a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült piskótalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Összeállítás:
A kihűlt piskótalapot egy tortatálra tesszük, és az elmosott csatos forma oldalát vagy egy tortagyűrűt köré helyezünk. A kihűlt ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk, majd kb. 4 evőkanállal félreteszünk belőle. A többi krém kb. felével megkenjük a piskótalapot, majd spirál alakban kirakjuk a lecsepegtetett meggybefőttel, a szemeket kissé bele is nyomjuk a krémbe. Ezután befedjük a többi krémmel, a tetejét elsimítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, majd a torta tetejére csorgatjuk és elsimítjuk.

Díszítés:
Amikor a tortabevonó már majdnem megdermedt a tortán, a szélét körben megszórjuk a tortadarával, és teljes dermedésig visszatesszük a hűtőbe. A félretett ganache-t csillagcsővel (kb. Ø 8 mm) ellátott habzsákba töltjük, kis rózsákat nyomunk belőle a torta tetejére, majd mindegyikre 1-1 szem meggybefőttet helyezünk. A tortát tálalásig visszatesszük a hűtőbe.

Tipp:

A torta tetejét koktélcseresznyével is díszíthetjük.
Lúdláb torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!