Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Maci muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

12 darab muffinpapír (a doboz tartalmazza)

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej

Krémhez:

300 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
150 ml habtejszín (30%-os)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Krém:
A csokoládét apró darabokra törjük, és egy keverőtálba tesszük. A habtejszínt egy lábasban forráspontig melegítjük, majd a felaprított csokoládéra öntjük, és egy kanállal addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Lefedjük frissentartó fóliával, majd a ganache-t több órán (vagy egy éjszakán) át hűtjük.

Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat a tepsire (vagy egy muffinsütő tepsi mélyedéseibe) helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládécseppekből 24 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a muffinpapírokba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A hideg ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton kissé felverjük.  Elosztjuk a kihűlt muffinok tetején, elsimítjuk, majd egy villa segítségével tetszés szerint „felborzoljuk”, így kialakítva a macik bundáját.

Díszítés:
A macik pofijához és füleihez 24 darab kb. 2,5 cm átmérőjű lapos korongot formázunk a marcipánból, a korongok felét (a fülekhez) kettévágjuk. A szemekhez 24 darab apró gömböt formázunk, majd mindbe beleszúrunk 1-1 darabot a félretett csokoládécseppekből (a cseppek „talp” része nézzen kifelé), ezzel kissé ellapítva a marcipán gömböket. Végül egy kis darab marcipánt egy kevés kakaóporral összegyúrunk, és 12 darab orrot formázunk belőle. A szemeket, a pofikat, az orrokat és a füleket macifejeket kialakítva a muffinok tetejére helyezzük, végül dekor tollal megrajzoljuk a macik száját és a füleik külső kontúrját. A maci muffinokat hűvös helyen tároljuk.

Tipp:

Ízesíthetjük a muffin tésztáját 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal.
Maci muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!