Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Maci palacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Maci palacsinta desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tasak tartalmát a kimért 300 ml tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd 10-12 darab kb. 7,5-8 cm átmérőjű, valamint 20-24 darab kb. 3-3,5 cm átmérőjű palacsintát sütünk a masszából. (1 macihoz 1 nagy és 2 kicsi palacsintára lesz szükségünk.) A tésztát a serpenyőbe adagoljuk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A kis Maci palacsinta sütik felét kettévágjuk, ezek lesznek a macik fülei. Összeállítjuk a macifejeket: egy nagy palacsinta a fej, egy kicsi az orr, a félbevágottakból pedig kialakítjuk a füleket. Végül dekor tollal megrajzoljuk a pofijukat. Melegen tálaljuk.

Tipp:

A palacsintákat gyümölcsökkel, lekvárral, tejszínhabbal tálalhatjuk.
A Maci palacsinta desszert ízlés szerint tovább gazdagítható karamell és/vagy csokoládéöntettel is, nyári időszakban fagylalttal, sorbettel tálalható.
A Maci palacsinta mókás desszert gyerekeknek jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!