Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos-kajszibarackos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

zsiradék

Máktöltelékhez:

500 ml tej
75 g cukor
2 evőkanál méz
375 g darált mák
6 darab tojássárgája (M-es)
6 darab tojásfehérje (M-es)
100 g mazsola
100 g aprított mandula
50 g zsemlemorzsa (panírmorzsa)

Barackréteghez:

kb. 1500 g kajszibarack

Tésztához:

750 g búzaliszt
350 g cukor
1 csipet só
375 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

2 - 3 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Máktöltelék:
A tejet felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, a mézet és a mákot, majd alacsony hőfokon kb. 5 percig hagyjuk megduzzadni, miközben néha megkeverjük. A tojássárgáját belekeverjük a még meleg mákos krémbe. A krémet nagy keverőtálba áttöltjük. A tojásfehérjét nagyon keményre felverjük. A tojáshabot a mazsolával, a mandulával és a zsemlemorzsával óvatosan belekeverjük a krémbe.

Barackréteg:
A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.

Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsa ¾ részét tepsibe tesszük, ebből készítjük a sütemény alját és egy kb. 3 cm magas peremet.
A sütemény alját zsemlemorzsával megszórjuk. A máktölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A felezett barackot az ívével felfelé sűrűn egymás mellett belenyomkodjuk a töltelékbe. Elosztjuk rajta a maradék morzsát, és a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütemény tejszínhabbal még ízletesebb.
Friss kajszibarack helyett használhatunk 3 nagy barackkonzervet is (egyenként 480 g lecsöpögtetve).
Mákos-kajszibarackos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!