Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málna-alma lekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-9 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 8-9 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g alma (előkészítve mérjük le)
500 g málna (előkészítve mérjük le)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, és 1000 grammot kimérünk, majd apróra vágjuk. A málnát szemezzük és 500 grammot kimérünk. A gyümölcsöket pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A gyümölcspüréhez hozzáadjuk a befőzőcukrot és a vaníliás cukrot, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, majd az üvegeket rögtön megfordítjuk, és a tetejükre fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

Kipróbálhatjuk az almát más bogyós gyümölcsökkel is társítva, például áfonyával, ribizlivel vagy szederrel.
Málna-alma lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!