Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-pisztáciás mille feuille

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

800 ml hideg tej
kb. 500-550 g málna
kb. 100-125 g apróra vágott pisztácia

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A két csomag leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Két tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A két leveles tésztát kitekerjük, és 12-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk (először hosszában 3 egyenlő széles csíkra, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk). A tésztalapokat villával sűrűn megszurkáljuk, a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész tésztalapokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba vagy egy mélyhűtőtasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk.

Összeállítás:
Egy süteményhez 3 tésztalapot használunk fel. Az első lapra kisebb halmokat nyomunk a krémből, megszórjuk málnával és pisztáciával, majd ráhelyezzük a következő lapot, amelyre ismét krémet nyomunk, valamint málnát és pisztáciát szórunk. Rátesszük az utolsó lapot is, erre tetszés szerinti alakzatban nyomunk krémet, az üresen maradt tésztafelületet pedig meghintjük porcukorral. A tetejét málnával és pisztáciával díszítjük. Hasonlóan összeállítjuk a többi süteményt is, és tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

Szeletekre vágott eperrel vagy áfonyával is kipróbálhatjuk a süteményt.
Málnás-pisztáciás mille feuille

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
96 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!