Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mascarponés szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

A tepsihez (kb. 35 x 40 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

80 g vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
150 g cukor
240 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Áztatáshoz:

10 evőkanál mandulalikőr (pl., Amaretto)

Mascarpone krémhez:

500 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone
60 g cukor
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál mandulalikőr (pl, Amaretto)

Díszítéshez:

100 g fehércsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki a tepsit egy kis zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral, a papírt a nyitott oldalon gyűrjük be, hogy egy hajtást képezzen. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint, és hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele, majd keverjük hozzá a vajat vagy margarint. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a sütő középső részébe süssük meg.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Óvatosan vegyük ki a piskótát, borítsuk egy sütőpapírra, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.

Áztatás:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk el a piskótát úgy, hogy 2 db kb. 20 x 35 cm-es téglalapot kapjuk. Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára és locsoljuk meg 5 evőkanál Amarettóval.

Mascarpone krém:
A tejszínt a habfixálóval együtt konyhai robotgéppel(habverő) verjük keményre. Keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a Finesse-t, a citromlevet és az Amarettót egy keverőtálban. Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínt. A krém felét kenjük a tésztalapra. Tegyük rá a második alapot, áztassuk át a maradék likőrrel, és kenjük rá a maradék krémet. Tegyük az elkészült sütemény legalább 2 órára hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Forraljuk fel a vizet egy edénybe, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig.

A fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.

Vágjuk fel a tortabevonó zacskóját a jelölésnél, és egyenletesen terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd csorgassuk rá a felolvasztott fehércsokoládét. Egy fanyárs segítségével óvatosan húzzuk egymásba a két színt. Hagyjuk a mázat megdermedni.

Ezután törjük tetszőleges darabokra, és díszesük a mascarponés szeletek tetejét.

Tipp:

A mascarpone szeletekhez frissen főzött eszpresszót tálaljunk.
Mascarponés szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
53 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!