Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes sportszelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

sütőpapír

Meggyes sportszelethez:

500 g háztartási keksz
250 g vaj vagy margarin
100 ml tej
120 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 üveg meggybefőtt (kb. 680 g nettó tömeg, 350 g töltőtömeg)

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük úgy, hogy a papír a tepsi oldalára is felérjen. A kekszet finomra őröljük. A vajat vagy margarint egyneművé olvasztjuk a tejjel, a cukorral, a rum aromával és a kakaóporral, majd hagyjuk langyosra hűlni. A meggybefőttet leszűrjük, a levét megtartjuk.

Elkészítés:

Az őrölt kekszet egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáöntjük a vajas keveréket, és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a meggyszemeket és a meggy levéből annyit (kb. 50 ml), hogy könnyen formázható keveréket kapjunk. Óvatosan összedolgozzuk, majd a masszát az előkészített tepsibe nyomkodjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 30 percre.

A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A csokoládémázat a megszilárdult desszert tetejére csorgatjuk és egyenletesen elkenjük, majd hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni.

A Meggyes sportszeletet a sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből, és forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.

Tipp:

Friss, magozott meggyel is elkészíthetjük a desszertet, a meggylé helyettesíthető további tej hozzáadásával.
Meggyes sportszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!