Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Méhcsípés tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Krémhez:

200 g babapiskóta
500 ml hideg tej
250 g mascarpone

Feltéthez:

50 g cukor
200 g szeletelt mandula
100 ml habtejszín
40 g vaj vagy margarin

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tegyük a babapiskóta felét egy téglalap alakú tepsibe (kb. 20 x 16 cm, legalább 1,5 liter űrtartalmú), és áztassuk be 100 ml tejjel.

Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.

A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.

Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.

Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Tipp:

A babapiskóta áztatásához használhatunk 200 ml erős kávét.
Méhcsípés tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
68 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!