Mexikói forró csokoládé
Hozzávalók
Forró csokoládéhoz:
4 tasak Dr. Oetker Choco-Choco Forró csokoládé klasszikus
500-600 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 darab csillagánizs
kb. 1 kávéskanál őrölt fahéj
kb. ¼-½ kávéskanál őrölt Cayenne-bors (vagy más tetszőleges csilipaprika)
Tálaláshoz:
tejszínhab
őrölt fahéj
Díszítéshez:
mini vagy apróra vágott pillecukor
fahéjrudak
Elkészítés
Elkészítés:
Forró csokoládé:
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a csillagánizst, a fahéjat és a Cayenne-borsot, majd felforrósítjuk (de nem forraljuk). Hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, ezután eltávolítjuk a csillagánizst, és elosztjuk 4 pohárban.
A forró csokoládé tetejére ízlés szerint lágy tejszínhabot kanalazunk, megszórjuk őrölt fahéjjal és pillecukorral, végül mindbe teszünk 1-1 fahéjrudat.
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a csillagánizst, a fahéjat és a Cayenne-borsot, majd felforrósítjuk (de nem forraljuk). Hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, ezután eltávolítjuk a csillagánizst, és elosztjuk 4 pohárban.
A forró csokoládé tetejére ízlés szerint lágy tejszínhabot kanalazunk, megszórjuk őrölt fahéjjal és pillecukorral, végül mindbe teszünk 1-1 fahéjrudat.
Tippek:
Alkoholos forró csokoládé készítése: adjunk adagonként 1-1 evőkanál tequilát a kész italhoz.
A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker étcsokoládés Choco-Choco italporral is.
A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker étcsokoládés Choco-Choco italporral is.
Kedvencnek jelölöm
Mexikói forró csokoládé
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Forró csokoládéhoz:
500-600 ml tej
1 darab csillagánizs
kb. 1 kávéskanál őrölt fahéj
kb. ¼-½ kávéskanál őrölt Cayenne-bors (vagy más tetszőleges csilipaprika)
Tálaláshoz:
tejszínhab
őrölt fahéj
Díszítéshez:
mini vagy apróra vágott pillecukor
fahéjrudak
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Forró csokoládé:
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a csillagánizst, a fahéjat és a Cayenne-borsot, majd felforrósítjuk (de nem forraljuk). Hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, ezután eltávolítjuk a csillagánizst, és elosztjuk 4 pohárban.
A forró csokoládé tetejére ízlés szerint lágy tejszínhabot kanalazunk, megszórjuk őrölt fahéjjal és pillecukorral, végül mindbe teszünk 1-1 fahéjrudat.
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a csillagánizst, a fahéjat és a Cayenne-borsot, majd felforrósítjuk (de nem forraljuk). Hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, ezután eltávolítjuk a csillagánizst, és elosztjuk 4 pohárban.
A forró csokoládé tetejére ízlés szerint lágy tejszínhabot kanalazunk, megszórjuk őrölt fahéjjal és pillecukorral, végül mindbe teszünk 1-1 fahéjrudat.
Tippek:
Alkoholos forró csokoládé készítése: adjunk adagonként 1-1 evőkanál tequilát a kész italhoz.
A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker étcsokoládés Choco-Choco italporral is.
A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker étcsokoládés Choco-Choco italporral is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?