Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini kuglóf tojáslikőrrel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Szilikon, mini kuglóf sütőforma

Tésztához:

80 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
70 ml napraforgóolaj
100 ml tojáslikőr
2 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

100 g porcukor
2-3 evőkanál langyos víz
Dr. Oetker Dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Készítsük elő a sütőformát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a porcukorral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig.

Öntsük a tésztát a mini kuglóf formákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket kb. 10 percig hagyjuk állni a formában egy süteményrácson.

Ezután enyhén nyomkodjuk meg alulról, vegyük ki a süteményeket a formából, és hagyjuk kihűlni a rácson.

Díszítéshez:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre a keveréket. Egy kanál segítségével csorgassuk a cukormázat a süteményekre. Tetszés szerint díszítsük dekorcukorral.

Tipp:

Készíthetünk mázat 100 ml tojáslikőrből és 180 g porcukorból, akár ezzel is díszíthetjük a süteményeket.
Mini kuglóf tojáslikőrrel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!