Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40-45 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40-45 darab elkészítéséhez

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
½ teáskanál Dr. Oetker Vanília őrlemény
200 ml tej
250 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Továbbá:

némi étolaj
vegyes bogyós gyümölcsök (friss vagy fagyasztott) (pl. áfonya, eper és/vagy málna)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat, a cukrot és a vanília őrleményt keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt keverjük habosra. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton röviden keverjük a tojásos masszához.

Melegítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsük a tésztát egy nyomózsákba, és töltsünk a serpenyőbe (Ø kb. 5 cm) a tésztakorongokat, vagy kb. 1-2 teáskanálnyi tésztát. Süssük a mini palacsintákat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.

Szedjük le vagy gondosan mossuk meg a bogyókat. Tálaljuk a forró palacsintákat friss bogyós gyümölcsökkel.
Mini palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!