
Mini palacsinta



Hozzávalók
Tésztához:
Továbbá:
Elkészítés
Elkészítés:
A tojásokat, a cukrot és a vanília őrleményt keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt keverjük habosra. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton röviden keverjük a tojásos masszához.
Melegítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsük a tésztát egy nyomózsákba, és töltsünk a serpenyőbe (Ø kb. 5 cm) a tésztakorongokat, vagy kb. 1-2 teáskanálnyi tésztát. Süssük a mini palacsintákat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
Szedjük le vagy gondosan mossuk meg a bogyókat. Tálaljuk a forró palacsintákat friss bogyós gyümölcsökkel.


Mini palacsinta
Hozzávalók
kb. 40-45 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Továbbá:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tojásokat, a cukrot és a vanília őrleményt keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt keverjük habosra. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton röviden keverjük a tojásos masszához.
Melegítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsük a tésztát egy nyomózsákba, és töltsünk a serpenyőbe (Ø kb. 5 cm) a tésztakorongokat, vagy kb. 1-2 teáskanálnyi tésztát. Süssük a mini palacsintákat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
Szedjük le vagy gondosan mossuk meg a bogyókat. Tálaljuk a forró palacsintákat friss bogyós gyümölcsökkel.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?