Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós-karamellás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
80 g cukor
2 darab tojás (M-es)
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Mogyorós karamellhez:

200 g cukor
200 ml habtejszín (szobahőmérsékletű)
200 g pörkölt, sózott földimogyorómagok
50 g krémes mogyoróvaj

Fehér karamellhez:

300 g fehér csokoládé
400 g édesített sűrített tej

Mázhoz és a díszítéshez:

4 – 5 darab mogyorós-karamellás csokidarab, pl. Mini-Snickers® (75-100 g)
kb. 50 g földimogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára verjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és közepes fokozaton, rövid időnként keverjük bele. Simítsuk el a tésztát a formába és helyezzük a sütőben lévő középső rácsra.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki az alapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.

Helyezzük az alapot egy tortatálra, és helyezzük köré a megtisztított tortaforma peremét vagy egy tortakarikát.

Mogyorós karamell:
Olvasszuk fel a cukrot egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, és hagyjuk karamellizálódni, keverés nélkül. Adjuk hozzá a habtejszínt, és kevergetve főzzük, amíg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a mogyorót és a mogyoróvajat, és időnként megkeverve főzzük, amíg sűrű karamell nem lesz (ez kb. 5 percig tart). Még forrón kenjük a mogyorós karamellt az alapra.

Fehér karamell:
Aprítsuk kis darabokra a fehércsokoládét. Melegítsük fel a sűrített tejet és a vaníliás cukrot egy serpenyőben, de ne hagyjuk felforrni. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, adjuk hozzá a fehércsokoládét és keverés közben olvasszuk fel. A mogyorós karamellára kenjük rá a fehérkaramellt, és tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Olvassza fel a tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint. Vágjuk a Snickers®-t tetszés szerinti darabokra. Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma vagy tortakarika szélét, és fedjük be a tortát az olvasztott tortabevonóval úgy, hogy az oldalán kissé lecsepegjen. A tetejére tegyük Snickers® darabokat és szórjuk meg mogyoróval, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Tipp:

A torta akár 3 nappal korábban is elkészíthető.
Mogyorós-karamellás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!