Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos-fahéjas szilva-alma dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.7-8 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.7-8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

800 g szilva (előkészítve mérjük le)
450 g alma (előkészítve mérjük le)
350 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk. A szilvát felezzük, kimagozzuk és kisebb kockákra vágjuk, 800 grammot kimérünk belőle, majd a felét pépesítjük. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, és 450 grammot kimérünk belőle. A felét feldaraboljuk, majd pépesítjük, a többit egészen apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Az összes gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral, a narancshéjjal és a fahéjjal elkeverjük, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:

A fahéjas-narancsos ízvilágú dzsemet őszies pitékhez vagy karácsonyi süteményekhez, például linzer töltéséhez is felhasználhatjuk.
Narancsos-fahéjas szilva-alma dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!