Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos-fahéjas szilva-alma dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.7-8 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb.7-8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

800 g szilva (előkészítve mérjük le)
450 g alma (előkészítve mérjük le)
350 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk. A szilvát felezzük, kimagozzuk és kisebb kockákra vágjuk, 800 grammot kimérünk belőle, majd a felét pépesítjük. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, és 450 grammot kimérünk belőle. A felét feldaraboljuk, majd pépesítjük, a többit egészen apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Az összes gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral, a narancshéjjal és a fahéjjal elkeverjük, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:

A fahéjas-narancsos ízvilágú dzsemet őszies pitékhez vagy karácsonyi süteményekhez, például linzer töltéséhez is felhasználhatjuk.
Narancsos-fahéjas szilva-alma dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!