Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Papagájmuffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához 12-es:

12 muffinpapír (az alappor dobozában található)

Tésztához:

100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)
100 ml habtejszín
ételszínezékek: zöld, sárga, piros, kék

Krémhez:

100 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

kb. 200 g Haribo Tropifrutti gumicukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinpapírokat betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tésztához az alapport keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és a tejszínt. Konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát negyedeljük, és a részeket külön-külön pirosra, sárgára, zöldre színezzük. Lila színárnyalathoz összekeverünk piros és kék ételszínezéket. A tésztát teáskanál segítségével adagokban elosztjuk a muffinfomában. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra toljuk és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a bourbon vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. A krémsajtot kisebb adagokban a felvert tejszínhez keverjük. A krémet csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, és a muffinokra nyomjuk. A muffinokat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt gumicukrokkal díszítjük a muffinokat.

Tipp:

Krém nélkül a muffinokat előkészíthetjük és le is fagyaszthatjuk.
Tetszés szerint a csokilapokat is belekeverhetjük a még nyers tésztába.
Papagájmuffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!