Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pohárkrém bogyós gyümölcsökkel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

200 g babapiskóta
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum vagy krémlikőr
200 ml tej
400 ml tej

A díszítéshez:

200 g bogyós gyümölcs (pl. málna, szeder, eper)
1 tasak Dr. Oetker Habpor tejszínízű
150 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük (ne legyen forró). A gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük. Előkészítünk 6 desszertes tálkát, poharat vagy üvegkelyhet.

Elkészítés:

A meleg tejet egy keverőtálba öntjük, ízlés szerint hozzákeverünk rumaromát vagy krémlikőrt, majd a babapiskótákat megforgatjuk benne (vigyázzunk, ne áztassuk el). A babapiskótákat ezután az előkészített poharakban egyenletesen elosztjuk. A fél tasak Házi krémes krémport a 400 ml tejjel, a tasakon szereplő elkészítési útmutatónak megfelelően elkészítjük. A kész krémből minden pohárba teszünk a babapiskótára egy réteget, majd a gyümölcsdarabokkal megszórjuk, és ismét egy réteg krém következik. A krém tetejét gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük. A kész pohárkrémet hűtőszekrénybe helyezzük, és jól behűtve tálaljuk.
A tejszínhabbal és friss - vagy mirelit - gyümölcsökkel díszített Pohárkrém bogyós gyümölcsökkel pohárkrém desszert vendégeink csodálatát vívja ki.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!