Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rákóczi túrós mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Mousse-hoz:

250 g félzsíros túró
150 ml tej
80 g porcukor
200 ml hideg habtejszín

Habcsókhoz:

1 darab tojásfehérje (M-es)
50 g porcukor
1 kávéskanál citromlé

Összeállításhoz:

kb. 180-200 g sárgabaracklekvár
kb. 4-6 darab piskótatallér (töltetlen) vagy más tetszőleges keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük. A túrót alaposan áttörjük.

Elkészítés:

Mousse:
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd beletesszük a zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Hozzáadjuk a túrót és a kétféle cukrot, simára keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Habcsók:
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 80 °C (előmelegítve)

A tojásfehérjét egy keverőedényben, konyhai robotgéppel (habverő), a legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük, és további 3 percig verjük. A habot kis átmérőjű, tetszőleges csővel ellátott nyomózsákba töltjük, és apró habcsókokat nyomunk belőle a tepsire. A tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a habcsókokat további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Összeállítás:
A mousse-okra sárgabaracklekvárt kanalazunk, végül összetördelt piskótatallért és habcsókokat teszünk a tetejükre.

Tipp:

A desszerthez fel nem használt habcsókokat száraz, hűvös helyen, légmentesen zárható dobozban tároljuk.
Rákóczi túrós mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!