Saját készítésű vaníliafagylalt
Hozzávalók
250 ml tej (3,8 % -os)
200 ml tejszín (30 % -os)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
6 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
1 csipet só
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet formába töltjük, és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.
Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet formába töltjük, és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.
Tipp:
A vízfürdő a fagylaltkrém keverése közben ne forrjon, különben a tojássárgája kicsapódik.
Kedvencnek jelölöm
Saját készítésű vaníliafagylalt
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
250 ml tej (3,8 % -os)
200 ml tejszín (30 % -os)
6 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
1 csipet só
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet formába töltjük, és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.
Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet formába töltjük, és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.
Tipp:
A vízfürdő a fagylaltkrém keverése közben ne forrjon, különben a tojássárgája kicsapódik.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?