Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos stangli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
300 ml tej

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

kb. 80 g sajt (pl. trappista, edami)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a sajtot lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel és a szárított rozskovásszal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik végüktől indítva feltekerjük. A kapott rudakat kissé hosszabbra, vékonyabbra hengergetjük, az illesztéseket és a végeket eldolgozzuk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd letakarva további 20-30 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A stanglik tetejét lekenjük egy kevés vízzel felhígított tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sajtos stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

A liszt felét teljes kiőrlésű búzalisztre cserélhetjük.
Sajtos stangli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!