Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spagetti fagyi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Fagyihoz:

100 ml hideg tej
100 ml habtejszín

Eperszószhoz:

kb. 250 g friss vagy fagyasztott eper
kb. 1 teáskanál cukor
kb. 1 teáskanál citromlé

Díszítéshez:

kb. 25 g fehér csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Fagyi:
Öntsük a tejet és a tejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a fagylaltport és keverjük össze röviden az egészet egykonyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig. Tegyük a fagylaltot egy eldobható zacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjuk a fagylaltot kb. 4 desszertes tányérra vagy tálra spagettit formázva. Tegyük a spagetti fagylaltot kb. 1 órára a fagyasztószekrénybe.

Eperszósz:
Óvatosan mossuk és tisztítsuk meg a friss epret, vagy olvasszuk ki a fagyasztott gyümölcsöt, majd pürésítsük. Ízesítsük cukorral és citromlével.

Díszítés:
A spagetti fagylaltra kenjünk egy kevés eperszószt, és a maradék eperszószt a spagetti fagylalt mellé tálaljuk. Hámozóval kaparjunk le darabokat a fehér csokoládéból, és szórjuk a spagetti fagylaltra.

Tipp:

Kb. 5-10 perccel tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból.
Spagetti fagyi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!