Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 darab

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g leveles spenót (friss vagy fagyasztott)
250 g búzaliszt
250 ml szénsavas ásványvíz
4 darab tojás (M-es)
őrölt szerecsendió

Ezenkívül:

kb. 80 g vaj vagy kb. 8 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A friss spenótot megtisztítjuk, óvatosan megmossuk, lecsepegtetjük és sós vízben blansírozzuk. Vagy a fagyasztott spenótot kiolvasztjuk. Ezután a spenótot kézzel jól kinyomjuk. A spenótot, a lisztet, a creme vega-t, a vizet és a tojásokat egy keverőtálba tesszük, és egy turmixgéppel (vagy botmixerrel) simára pürésítjük. Kb. 1 teáskanál sóval és szerecsendióval ízesítjük. A spenótos palacsinta tésztát legalább 30 percig pihentetjük.

Egy kis vajat vagy olajat melegítsünk közepes lángon egy bevonatos serpenyőben (kb. 25 cm átmérőjű). A tésztát egy forgó mozdulattal egyenletesen osszuk el a serpenyő alján (szükség esetén egy merőkanál vagy kanál domborulatával simítsuk el). A spenótos palacsintát alacsony-közepes lángon kb. 2 percig sütjük. Vegyük ki a palacsintát a serpenyőből egy fakanállal vagy hosszú spatulával. Süssük meg a maradék tésztát ugyanúgy, minden sütés előtt megkeverjük a spenótos palacsinta tésztát.

Tálaljuk a spenótos palacsintát morzsolt juhsajttal, Dr. Oetker Creme Vega-val, pirított fenyőmaggal, kis paradicsommal, rukkolával vagy babyspenóttal.
Spenótos palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
83 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!